Bij de bouw van een nieuwe woning heb je de keuze uit tal van verschillende vloeren. Kies bijvoorbeeld voor een nette houten vloer, of een moderne gietvloer. Een gietvloer is vaak niet de goedkoopste optie, wanneer je een nieuwe vloer in huis wilt laten leggen. Toch kan een gietvloer meer dan het overwegen waard zijn! Denk bijvoorbeeld aan het feit dat en gietvloer heel duurzaam is. Het vocht wat op de gietvloer terechtkomt zal hier bijvoorbeeld niet direct intrekken, maar kan eenvoudig met een doek van de vloer gehaald worden. Let wel, dit geldt alleen wanneer je de gietvloer van een coating tegen vocht hebt laten voorzien. In veel gevallen wordt dit standaard door de aanbieder van de vloer gedaan.

gietvloer-grijs

Een andere reden om voor een gietvloer te kiezen, is dat de kans op krassen op de vloer beperkt blijft. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld regelmatig spelende kinderen over de vloer hebt! Het speelgoed van de kinderen kan voor een vervelende schade aan een houten vloer zorgen. Bij een gietvloer is dit vaak niet het geval.

Een gietvloer op maat laten maken

gietvloer-licht

Het voordeel aan een gietvloer is dat je deze op maat kunt laten maken. Er zijn op internet tal van verschillende aanbieders van deze gietvloeren te vinden, die je hierbij kunnen helpen. Ga je bijvoorbeeld voor een lichte gietvloer, of geef je de voorkeur aan een model met een wat donkerder tint? Het is van je huidige interieur afhankelijk, welk type gietvloer het beste in de ruimtes van je woning past.