Al mijn hele leven woon ik in het prachtige Soest. Ik ben er geboren, heb mijn kinderen hier opgevoed en woon nu in een zelfstandige woning voor ouderen. Heerlijk vind ik het hier. De prachtige natuur rondom de Utrechtse Heuvelrug. Zomers ging ik altijd met mijn kinderen naar de duinen en wandelen in het bos. Met mijn kleinkinderen doe ik dit nog af en toe. Ik merk helaas dat ik steeds ouder word. Nu ben ik al 84 jaar oud. Ik kan niet meer echt actieve dingen doen en kan niet zonder mijn rollator. Gelukkig valt er bij mij in de buurt al een hoop te beleven. Een mooie vijver tegenover mijn huis waar zomers vaak vissers zitten. Kinderen die lekker in het gras spelen en de eentjes eten voeren. Heerlijk vind ik dit om vanuit mijn serre te bekijken.

Last van hangjongeren

Helaas is niet alles ideaal aan mijn woonplek. Omdat ik tegenover een parkje woon, heb ik ook veel last van hangjongeren. Deze zitten vooral ’s avonds met zijn allen in het park op scooters. Ze roken en ze drinken. Een paar weken terug had ik er veel last van en kon ik niet meer goed slapen. Toen ben ik ’s avonds eens naar ze toegelopen en boos op ze geworden. Achteraf had ik dit misschien voorzichtiger moeten aanpakken want ze waren niet blij met mijn commentaar. Sinds dien gooien ze etensresten op mijn mooie serre met glazen deur. Dat vind ik erg zonde omdat ik deze glazen deur nog niet zo lang geleden heb aangeschaft. Mijn zoon had hem online voor mij besteld. Nu wordt mijn serre telkens vies en het lukte me niet goed om schoon te maken. Nu heb ik speciale glasreinigingsdoekjes gekocht. Dit helpt goed. Ook ga ik morgen aangifte doen bij de politie. Want die pesterijen kunnen uiteraard niet zo langer doorgaan.

2012-09-07_ns_utrechtseheuvelrug_072